Asko Vuorinen
Yrittämällä asiat järjestyy
Tervetuloa WelcomeTekemäni kirjat , My BooksDelawaren suomalaiset, The Delaware FinnsSukututkimus, Genealogical researchDNA tutkimus, DNA StudiesTarinoita EspoostaVoimainsinöörin muistelmiaHenkilötiedot, Curriculum VitaeLinkit Links
Voimainsinöörin Muistelmia Osa 1. Työtä ja harrastuksia
Osa 2. Sukututkijana
Keski-Suomen Yhteiskoulun historiikki
Voimainsinöörin muistelmia

Aloitin muistelmieni kirjoituksen jäätyäni eläkkeelle Wärtsilän tehtävistä lokakuussa 2010. Muistelmieni työnimenä oli "Voimainsinöörin muistelmia". Kerron siinä vuosistani Imatran Voiman (1971-92) ja Wärtsilän palveluksessa vuosina 1992 - 2010 sekä urheiluseurojen taustajoukoissa EPS:n ja Espoon Jalkapalloilun Tuki Oy:n tehtävissä. Olin varsinaisesti koko insinööri-ikäni suunnittelemassa voimalaitoksia ensiksi Suomeen ja myöhemmin eri puolelle maailmaa.

Olin mukana myös urheilutoiminnassa. Nuorena pelasin jalkapalloa ja jääkiekkoa Jyväskylän urheiluseuroissa. Niissä tehtävissä jatkoin Espoossa aikuisena valmentajana, joukkueenjohtajana ja lopuksi toimin Espoon Palloseuran puheenjohtajana. Suurimman työni työni tein kuitenkin jalkapalloseurojen taustajoukoissa, joissa olin Espoon Jalkapalloilun Tuki Oy:n toimitusjohtajana rakennuttamassa Suomen ensimmäistä täysin yksityistä jalkapallohallia 1995 -2000.

Urheilun ohella olin mukana myös kunnallispolitiikassa. Liityin Lounais-Espoon kokoomukseen vuonna 1979 ja oli yhdistyksen puheenjohtajan vuodet 1985 - 90. Sitä kautta olin kaksi kautta Espoon kaupungin luottamustehtävissä ja lopuksi kaupunginvaltuutettuna vuodet 1989-92.

Kerron tässä kirjassa myös ajastani tietokirjailijana. Olen tehnyt 12 kirjaa, joista kuusi liittyy voimalaitoksiin ja energia-asioihin sekä kuusi omiin sukuihini ja muistelmiin. Kirjoittaminen jatkuu edelleen. Nyt olen saanut valmiiksi myös uusimman kirjan "Jacob Suomalaisen suku", joka liittyy isänipuoleisen sukuhaaraan.